IPB

Witaj Gosciu ( Zaloguj | Rejestruj )

> 

Tematy, na które odpowiedź będzie w dziale F.A.Q (Najczęściej zadawane pytania) będą usuwane.

Link do F.A.Q    <<----------
http://forum.strong-gg.info/index.php?showforum=29

Reply to this topicStart new topic
> Invigilator i wykrywanie IP
msq
post pon, 20 paź 2008 - 21:02
Post #1

Nowy
*

Grupa: Zarejestrowani
Postow: 1
Dolaczyl: pon, 20 paź 08
Nr uzytkownika: 694

Mam najnowsze GG + StrongGG. I darmowego Invigilatora. Niestety, przestał prawidłowo wyświetlać IP (tzn. wyświetla adresy z sieci lokalnych, 192.168.x.x), czyli do niczego się nie przydaje. No i pytanko -- czy płatna wersja też tak robi?
Go to the top of the page

+Quote Post
wtx
post wto, 21 paź 2008 - 20:36
Post #2

Wszystkomogący

Grupa: Admini
Postow: 648
Dolaczyl: śro, 15 lis 06
Skad: Rzeszow
Nr uzytkownika: 176

tak.. niewiem dlaczego :/

--------------------
</3 </3 </3 </3

+Quote Post
Kierchu
post sob, 25 paź 2008 - 14:42
Post #3

Nowy
*

Postow: 1
Dolaczyl: sob, 25 paź 08
Nr uzytkownika: 700

Mam dokładnie ten sam problem! I to nieważne, jaka wersja GG czy Iniwiglatora, bo mam starą wersję GG 6.0 z roku 2003, Inwigilator miałem stary, teraz zmieniłem na wersję 0.4.1 - nic nie pomogło. Wyświetlają mi się adresy wewnętrzne sieci 192.168... oraz 10.0... i w komendzie Whois tylko "IANA-ABLK-RESERVED1", kraj "EU # Country is really world wide" (taaa - kraj jest naprawdę światowo szeroki). Wygląda to na powszechny problem, trochę znalazłem przez Google na forach, ale nikt nie potrafi dokładnie tego wyjaśnić. Co ciekawe adresy IP ludzi z mojej listy kontaktów zaczęły stopniowo się tak kamuflować - tydzień po tygodniu, aż do dziś, gdy już nie można odczytać ani jednego realnego IP.

Także na 100% to nie jest wina żadnej starej wersji GG czy Inwig. a raczej coś mi śmierdzi w protokołach przesyłania danych GG. Coś tam nieźle pochrzanili, by utrudnić ludziom życie, może jakaś ochrona danych IP się pojawiła. Ech już mnie nic nie zdziwi. Internet staje się coraz bardziej chroniony, coraz bardziej ocenzurowany, coraz nudniejszy. I teraz kolejny szlaban na odczyt adresów IP. Przecież nie było w tym nic złego, że człowiek poznał adres IP znajomej osoby, bo obcych nie mógł odszyfrować. A teraz nawet ludzi spoza listy mają wyświetlony, oczywiście fałszywy ich IP, bo to IP jakiejś dziwnej sieci.

Dzięki za wszelką pomoc i odpowiedź.

+Quote Post
ustrzycki
post czw, 01 sty 2009 - 21:27
Post #4

Nowy
*

Postow: 2
Dolaczyl: czw, 01 sty 09
Nr uzytkownika: 748

witam serdecznie
mam maly problem.mam gg 6.1 (build 158) oraz power gg z wtyczka inwigilator.chcialbym sie dowiedziec czy dana osoba ma mnie na swojej liscie kontaktow.caly czas mam rownoczesnie mam wlaczone 2 numery gg.
pare dni temu ta osoba przez jakies 2 h byla dostepna czy tez miala status zaraz wracam.byl komunikat przy tej osoby numerze ze brak polaczenia p2p,pusto w ramce numeru IP i portu.ok...nagle jednak (ja mialem status zaraz wracam,ta osoba tez) cos przerwalo moje polaczenie tego numeru z siecia(zrobilem sie niedostepny...zatem nikogo nie widzialem przez te 3 min) drugi numer gg byl ok...caly czas bylem podlaczony(niewidoczny).postanowilem nic nie robic...mowie sobie cos u nich nawalilo na serwerze (ta osoba moze znac tylko wlasnie ten numer ktory sie "zawiesil").po ok 3 min status wrocil do poprzedniego stanu(czyli zaraz wracam) i tu niespodzianka!!ta osoba byla tez nadal zaraz wracam jak przed przerwaniem polaczenia z serwerem....ale nie o to mi chodzi...patrze na inwigilator...a tu ze ta osoba(notatka byla o tej samej minucie i sek co moje pojawienie sie ponowne na GG(na drugim koncie zanotoval activity checker) ma nadal napisane ze brak polaczenia p2p, ale pojawil sie staly numer IP (zdobylem dostawce internetu tej osoby) port sie nie pojawil...
w sumie nigdy wczesniej nie korzystalem z tej wtyczki....jakies 2 dni przed ta sytuacja tej osoby sie nie pojawial numer IP a dzien przed sytuacja jakos zanotowal mi numer IP(byl ten sam co w dzien tego opisanego powyzej zdarzenia).
z kumplem robilem tescik maly. zalozylem numer gg (ktorego on nie ma). on wylaczyl p2p zrestartowalem kompa (na nowym gg dodalem jego kontakt a on mojego nowego nie..mial tylko ten stary). po starcie oczywiscie nie wykrylo mi jego IP numeru na zadnym , nawet na tym numerze gdzie mial mnie w kontaktach....
czy zatem ta osoba ma mnie na swojej liscie kontaktow albo co gorsza cos kombinuje z moim kontem gg(wlamuje sie , podlacza czy cos...) a moze podlacza wlamuje na kompa!! no bo przeciez skad mialby ten ktos miec wykryte IP skoro ma wylaczone p2p! a ta osoba nawet przez sek nie miala wlaczonej opcji p2p(w czasie gdy byla "zawiecha to patrzylem i nie bylo IP) bo wtedy by zanotowalo czas zmiany(spr z kumplem ze tak wlasnie by bylo).
prosze o pomoc i z gory dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam

+Quote Post
eMcE
post pon, 16 mar 2009 - 13:11
Post #5

Advanced Member

Postow: 56
Dolaczyl: czw, 06 lis 08
Nr uzytkownika: 711

Inv. nie działa poprawnie po zmianach w proto gadulcowym.
I nie będzie działał.
Amen.

--------------------
مارتن ألبينو
Miłość i prawda rządzą :] a hipokrytom chooy w tylny exit :]

+Quote Post
wspaniały
post wto, 07 lip 2009 - 16:21
Post #6

Member
**

Postow: 20
Dolaczyl: pon, 26 maj 08
Skad: GMT zone
Nr uzytkownika: 590

Na dzień dzisiejszy w ogóle nie działa!
Gadam z kumplem, który się ukrywa, sprawdzam go i.... niedostępny angry.gif Tak już od dwóch miesięcy.

+Quote Post
eMcE
post pią, 10 lip 2009 - 09:25
Post #7

Advanced Member

Postow: 56
Dolaczyl: czw, 06 lis 08
Nr uzytkownika: 711

Czytaj wyżej.
Inv. już nie będzie działał.

--------------------
مارتن ألبينو
Miłość i prawda rządzą :] a hipokrytom chooy w tylny exit :]

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Uzytkownikow czyta ten temat (2 Gosci i 0 Anonimowych uzytkownikow)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 05 wrzesień 2010 - 06:23