Tematy, na które odpowiedź będzie w dziale F.A.Q (Najczęściej zadawane pytania) będą usuwane.
Link do F.A.Q <<----------
http://forum.strong-gg.info/index.php?showforum=29
sob, 10 wrz 2005 - 23:11
|
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Postow: 703 Dolaczyl: pią, 05 sie 05 Nr uzytkownika: 1 |
Zmiane avatarow dokonuje sie w plikach "avatars.cfg " ktore znajduja sie w profilu uzytkowanika. Jesli go nie ma nalezy po prostu go stworzyc. Wpisy w tym pliku maja nastepujaca skladnie: avtr=uin,rodzaj,sciezka czyli zawartosc takiego pliku mogla by byc nastepujaca: avtr=634534,ex,c:\1.bmp avtr=234234,in,1 in(z wewnetrznej paczki avatarow, jako parametr podajemu numer obrazka liczony od 0) ex( zewnetrzny avatar, czyli podajemy sciezke do pliku) - Format BMP. Nalezy uwazac zeby nie bylo niepotrzebnych spacji, pomimo ze ten plik wyglada na tekstowy, jest on traktowany jak binarny. Oczywisice SGG obsluguje rowniez avatary wprowadzone w Gadu-Gadu 7.x. Ustawia sie je po prostu edytujac konkretny kontakt, nastepnie klikamy w obrazek bedacy w gornym prawym rogu, potem juz wystarczy wybrac nasz nowy avatar - po restarce GG zmiany zostana uwzglednione. Nalezy tylko pamietac, ze avatary ustawiane w pliku, maja wiekszy priorytet od avatarow stosowanych przez GG, wiec jesli ustawimy avatar edytujac kontakt, i mamy dodatkowo przypisany w pliku, SGG wyswietli ten drugi. Tla dla poszczegolnych kontaktow: Zasady podobne jak w przypadku avatarow. Nazwa pliku: back.cfg Skladnia pliku ma postac: bkg=uin,global_alpha,sciezka - pliki graficzne musza byc w 32bitach z racji tego ze rysowane sa z zastowaniem perpixel alpha chanel, czyli kazdy pixel ma liczana osobna przezroczystosc. Maska jest liczona automatycznie przez SGG. Przykladowa zawartosc: bkg=993,175,.\\backgrounds\\111.bmp -------------------- --====ccb====--
|
|
|
|
![]() |
pią, 01 gru 2006 - 20:20
|
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Postow: 703 Dolaczyl: pią, 05 sie 05 Nr uzytkownika: 1 |
pobawie sie z tym a co do skorek to Twoje sa fajne ale ja ich niechce.. zrobie sobie wlasna.. moze mi cos ciekawego wyjdzie jak nie to wezme Twoja btw jak sie robi na wlasnej skorce ten myk zeby miec kilka tych trybow "Switch View Mode" ?? ;> [StrongGG] ActiveProfile=3 -> wybrany profil, wczytywany po starcie gg, jak walniesz w przelacznich to tutaj tez sie zmieni na nastepny profil, po ostatnim przeskakuje na pierwszy czyli na [Positions] ProfileCount=6 -> oznacza ze masz w pliku zdefiniowane 6 ustawien listy, maja byc w sekcjach o nazwach [Positions], [Positions2] ... [Positions6] a potem dodajesz sekcje i to tyle [Positions] Name=Defaults DrawAvatars=1 ShowNoDesc=1 AvatarX=0 AvatarY=0 . . . [Positions6] Name=Defaults StatusX=2 StatusY=11 StatusX_mode=0 StatusY_mode=0 MinRowHeight = 30 NickX=5 NickY=-2 DrawAvatars=1 ShowNoDesc=1 OpisX=20 OpisY=13 Wciecie=0 AvatarX=0 AvatarY=0 AvatarX_mode=3 AvatarY_mode=1 OpisXRight=34 OpisXRight_mode=3 ;ExtraIconsX=1 ;ExtraIconsY= ;ExtraIconsY_mode=3 ;ExtraIconsX_align=6 ;ExtraIconsY_align=5 w ktorych powinienes ustawiac co i jak tam chcesz miec na tej liscie. -------------------- --====ccb====--
|
|
|
|
| Jaro |
sob, 02 gru 2006 - 07:03
|
|
Goście |
Mam taka mala prozbe, pomozcie mi skonfiguromac SGG tak zeby w opisach byly emoty bo slyszalem ze jest taka mozliwosc
|
|
|
|
sob, 02 gru 2006 - 15:55
|
|
![]() Wszystkomogący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Admini Postow: 648 Dolaczyl: śro, 15 lis 06 Skad: Rzeszow Nr uzytkownika: 176 |
dodaj swoj numer do listy i ustaw opis np. <lol> to emota bedzie widoczna. emoty typu
-------------------- </3 </3 </3 </3
|
|
|
|
sob, 02 gru 2006 - 19:09
|
|
dodaj swoj numer do listy i ustaw opis np. <lol> to emota bedzie widoczna. emoty typu w 0.8.13 juz dodalem rysowanie emotek nie bedacych w nawiasach, chodz nie zawsze sa takowe rysowane, szczegolnie jesli sa otoczone jakimis rzeczami, np samo teraz trzeba dodac jeszcze opcje ktora bedzie konfigurowala te emoty, nie kazdy chce je widziec, pewnie jeszcze dzieisaj sie pojawi wersja 0.8.14, ktora bedzie zawierac taka konfiguracje zeby byly emoty na liscie, to lista musi byc rysowana przesz Strong-GG, tak wiec albo wlaczymy ta opcje recznie, albo po prostu wystarczy ze uruchomimy ktoras ze skrorek przeznaczonych dla SGG, ktore to wszystkie uzywaja takowego skinowania. Uzywajac orginalnej listy GG, emotek nie bedizemy widziec, to chyba logiczne, wtedy liste rysuje GG, a ono nie potrafi rysowac emotek w opisach -------------------- --====ccb====--
|
|
|
|
sob, 02 gru 2006 - 22:42
|
|
![]() Wszystkomogący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Admini Postow: 648 Dolaczyl: śro, 15 lis 06 Skad: Rzeszow Nr uzytkownika: 176 |
w 0.8.13 juz dodalem rysowanie emotek nie bedacych w nawiasach, chodz nie zawsze sa takowe rysowane, szczegolnie jesli sa otoczone jakimis rzeczami, np samo a tak, zle mi sie zaktualizowala ver z 12 na 13 i niewidzialem.. a co do CYTAT Uzywajac orginalnej listy GG, emotek nie bedizemy widziec, to chyba logiczne, wtedy liste rysuje GG, a ono nie potrafi rysowac emotek w opisach bo jest ulomne pozdro -------------------- </3 </3 </3 </3
|
|
|
|
sob, 06 sty 2007 - 00:51
|
|
znów ja
wyzej w topicu jeszcze chyba w listopadzie pisałem ze chciałem wiedziec jak zrobic różne tryby wyświetlania na jednej skórce. miałem jak to sie mówi "słomiany zapał" pozatym uznałem ze skórka moze być jeszcze. wiedza ta przydała się i znów zacząłem zabawę ustawiłem sobie liste tak ![]() i tam gdzie jest zaznaczone ucina opis u dołu troszeczke. najdziwniejsze jest to ze w tym samym momencie na dole listy inne dłuższe czy pionowe opisy (np. siwy z mojej listy) juz tak nie mają ![]() przyznam się że do ustawień listy w ten sposób pomogła mi skórka StrongGG LightBlue -------------------- </3 </3 </3 </3
|
|
|
|
sob, 06 sty 2007 - 17:43
|
|
o tym błedzie to wiem, jest on spowodowany faktem ze kawalek kodu odpowiedzialny za analizowanie wysokosci kontaktu byl optymalizowany pod stara liste gdzie czcionki byly jeszcze stalej wysokosci. Teraz jak ktos moze sobie je dowolnie zmieniac trzeba ja poprawic
-------------------- --====ccb====--
|
|
|
|
nie, 07 sty 2007 - 11:36
|
|
w Twoich skórkach jest gdzieś zapisany rozmiar całego okna ? np. wziąłem sobie skórke blue cool, zmieniłem jej rozmiar okna i niestety nie zapamiętało go. musze powiedzieć jeszcze że robiłem reinstall sgg i niemam wtyczki cougar clonegg. nie pamiętam dokładnie czy wczesniej była.
|
|
|
|
nie, 07 sty 2007 - 17:57
|
|
w Twoich skórkach jest gdzieś zapisany rozmiar całego okna ? np. wziąłem sobie skórke blue cool, zmieniłem jej rozmiar okna i niestety nie zapamiętało go. musze powiedzieć jeszcze że robiłem reinstall sgg i niemam wtyczki cougar clonegg. nie pamiętam dokładnie czy wczesniej była. rozmiar zapamietuje gg, sgg tylko zmusza gg zeby przywrocil takie rozmiary jakie zapamietal, jako ze w przypadky gdy sa mniejsze od minimalnych ograniczen, to po prostu je koryguje i ustawia tak zeby sie cala reklama miescila. clone w nowych wersjach sgg jest juz zbedny do poprawnego dzialania zapamietywania rozmiarow, teraz po prostu trzeba miec wlaczona wtyczke resizer, ktora zmienia minimalne ograniczenia co do szerokosci okna. -------------------- --====ccb====--
|
|
|
|
pon, 15 sty 2007 - 22:29
|
|
o tym błedzie to wiem, jest on spowodowany faktem ze kawalek kodu odpowiedzialny za analizowanie wysokosci kontaktu byl optymalizowany pod stara liste gdzie czcionki byly jeszcze stalej wysokosci. Teraz jak ktos moze sobie je dowolnie zmieniac trzeba ja poprawic włąsnie.. co będzie z poprawą tego ? ;> -------------------- </3 </3 </3 </3
|
|
|
|
wto, 16 sty 2007 - 03:27
|
|
włąsnie.. co będzie z poprawą tego ? ;> kiedys bedzie, narazie jakiekolwiek prace nad sgg zostaly wstrzymane, zbyt wiele innej roboty do wykonania, na sgg nie ma czasu -------------------- --====ccb====--
|
|
|
|
sob, 17 lut 2007 - 16:50
|
|
pstatnio zauważyłem posunięcia w sgg więc może znajdzie się czas i na to. moze mały błąd ale jednak psuje wygląd. błąd występuje w tych trzech trybach wyświetlania.
![]() ![]()
|
|
|
|
sob, 17 lut 2007 - 19:57
|
|
pstatnio zauważyłem posunięcia w sgg więc może znajdzie się czas i na to. moze mały błąd ale jednak psuje wygląd. błąd występuje w tych trzech trybach wyświetlania. ![]() ![]() ![]() pamietam o tym, narazie sie jednak nie chce mi ani nie bardzo mam czas. no i najwazniejsze, grupy maja pierwszenstwo -------------------- --====ccb====--
|
|
|
|
sob, 17 lut 2007 - 20:05
|
|
Yes Sir !
|
|
|
|
| Gosc |
sob, 24 lut 2007 - 11:14
|
|
Goście |
Zrobilem, mysle, wszystko. Tyle ze Avatary są po lewej stronie POD sloneczkami, jak zrobic zeby byly nad nimi, albo po lewej stronie. Jeszcze jedno: avatary mi się "ścinają" - widac tylko polowe, no chyba ze ktos ma opis to widac calosc., wiec tu moje kolejne pytanie: jak sprawic aby bylo widac cale? Z gory dziekuje
|
|
|
|
sob, 24 lut 2007 - 15:18
|
|
otwierasz plik StrongGG.ini który w moim przypadku znajduje się w C:\Program Files\Gadu-Gadu\skins\Wojtex Blue otwierasz go i w części oznaczonej [StrongGG] szukasz parametru ProfileCount (najlepiej w notatniku dać Ctrl+F i wpisać ProfileCount). Jeśli niema tego to musisz to napisać i przypisać wartość 6 (ProfileCount=6). Później powinieneś mieć częśc [Positions]. Zamień je wszystkie na moje które ci dałem na dole. zapisz i jeśli masz sgg włączone to restart. Aby wybrac tryb wyświetlania listy nalezy wejść w menu StrongGG > Opcje i na dole jest "Przełącz na inny widok listy kontaktów (jeśli takowe są zdefiniowane)"
Tu masz pokazane jak to ma wyglądać ![]() oczywiście przy kopiowaniu nie usuń sobie części [ContactList] która zazwyczaj jest pod częściami [Positions] to teraz wygląda strasznie ale jak zobaczysz plik StrongGG.ini to wszystko wyda się łatwiejsze KOD [Positions]
Name=Defaults DrawAvatars=1 ShowNoDesc=1 AvatarX=0 AvatarY=0 [Positions2] Name=Bez Avatarow 1 DrawAvatars=0 ShowNoDesc=0 MinRowHeight = 18 OpisX=22 OpisY=13 Wciecie=0 NickX=22 NickY=0 StatusX=2 StatusX_mode=0 StatusY=18 StatusY_mode=1 [Positions3] Name=Bez Avatarow 2 DrawAvatars=0 ShowNoDesc=1 MinRowHeight = 18 OpisX=10 OpisY=16 Wciecie=0 NickX=22 NickY=2 StatusX=2 StatusX_mode=0 StatusY=0 StatusY_mode=0 [Positions4] Name=Defaults StatusX=2 StatusX_mode=0 StatusY=0 StatusY_mode=0 MinRowHeight = 30 NickX=22 NickY=0 DrawAvatars=0 ShowNoDesc=1 OpisX=10 OpisY=15 Wciecie=0 [Positions5] Name=Defaults StatusX=2 StatusY=11 StatusX_mode=0 StatusY_mode=0 MinRowHeight = 28 NickX=5 NickY=-2 DrawAvatars=0 ShowNoDesc=1 OpisX=20 OpisY=13 Wciecie=0 [Positions6] Name=Defaults StatusX=2 StatusY=11 StatusX_mode=0 StatusY_mode=0 MinRowHeight = 30 NickX=5 NickY=-2 DrawAvatars=1 ShowNoDesc=1 OpisX=20 OpisY=13 Wciecie=0 AvatarX=0 AvatarY=0 AvatarX_mode=3 AvatarY_mode=1 OpisXRight=34 OpisXRight_mode=3 ;ExtraIconsX=1 ;ExtraIconsY= ;ExtraIconsY_mode=3 ;ExtraIconsX_align=6 ;ExtraIconsY_align=5 -------------------- </3 </3 </3 </3
|
|
|
|
| Gosc |
sob, 24 lut 2007 - 16:20
|
|
Goście |
qrcze teraz to wogle mi sie nie pojawiaja
avtr=dobrynumer,in,1 <enter> i sie nie wyswietla. Nie wiem czemu... Czy to wina tego ze mam zainstalowane gg na innym dysku czy wogole tego ze mam zle gg... (7.6). jezeli tego drugiego to prosze podac link do jakiegos na ktorym dziala |
|
|
|
sob, 24 lut 2007 - 16:59
|
|
hmm.. niewiem czy przypadkiem korzystanie z wewnętrznych avatarów nie jest powiązane z zainstalowaniem gg i sgg w C:\Program Files\Gadu-Gadu bo tam znajdują się avatary. wersja gg jest dobra. jeśli przeinstalowanie na gg na C:\ nie pomoze to dla świętego spokoju możesz zainstalowac najbardziej stabilną wersje gg która jest do pobrania na str głównej www.strong-gg.info choć moim zdaniem niema potrzeby
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: wtorek, 07 wrzesień 2010 - 22:20 |