Tematy, na które odpowiedź będzie w dziale F.A.Q (Najczęściej zadawane pytania) będą usuwane.
Link do F.A.Q <<----------
http://forum.strong-gg.info/index.php?showforum=29
![]() ![]() |
| darry |
pią, 16 wrz 2005 - 08:10
|
|
Goście |
|
|
|
|
| KILER |
pią, 16 wrz 2005 - 10:09
|
|
Goście |
A nie daloby rady zrobic wtyczki, ktora ulatwilaby wstawianie tla, avatarow, bez ingerencji w *.cfg ?
A przy okazji - bo nie widze odp - jak zmienic te panienki na inne, bez podmiany plikow (tez gdzies w configu) ?? Pozdro for All |
|
|
|
pią, 16 wrz 2005 - 17:52
|
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Postow: 703 Dolaczyl: pią, 05 sie 05 Nr uzytkownika: 1 |
CYTAT(KILER @ Sep 16 2005, 02:09) A nie daloby rady zrobic wtyczki, ktora ulatwilaby wstawianie tla, avatarow, bez ingerencji w *.cfg ? A przy okazji - bo nie widze odp - jak zmienic te panienki na inne, bez podmiany plikow (tez gdzies w configu) ?? Pozdro for All No jak tylko napiszesz ta wtyczke, zapewniam cie ze znajdie sie w paczce zarwono StrongGG jak i PowerProject Ustawienia tapetowania GG: plik: StrongGG.ini: ;pozycja przycisku StrongGG [Position] X=127 Y=262 Szerokosc=120 Wysokosc=25 [Skins] Over=pggon.bmp Off=pggout.bmp Down=pggon.bmp ;nazwy mowia chyba zame za siebie [StrongGG] NoContactBackGround=0 NoContactListSkinning=0 NoFrame=0 NoBackground=0 ;wartosci zdecydowanie powinny byc inne [ContactList] OnlGradientColorStart=1; OnlGradientColorStop=1; ;mode mamy od 0 do 3 OnlGradientMode=1; OffGradientColorStart=1; OffGradientColorStop=1; OffGradientMode=1; TelGradientColorStart=1; TelGradientColorStop=1; TelGradientMode=1; SelGradientColorStart=14540253; SelGradientColorStop=14540253; SelGradientMode=1; BelkaGradietnColorStart=1; BelkaGradietnColorStop=1; BelkaGradietnMode=1; ;kolor tla BackgroundColor=0; BackgroundBitmapPath =".\Border\kiss.bmp" BkImageAlphaValue = 50; BackgroundMode=0; GG_BackgroundColor=0; GG_BackgroundBitmapPath =".\Border\back_main3.bmp" GG_BackgroundMode=0; online_nick_name_color=1; offline_nick_name_color=1; telephon_nick_name_color=1; online_bk_nick_name_color=1; offline_bk_nick_name_color=1; telephon_bk_nick_name_color=1; online_http_color=1; offline_http_color=1; telephon_http_color=1; online_opis_color=1; offline_opis_color=1; telephon_opis_color=1; -------------------- --====ccb====--
|
|
|
|
| Guest |
pon, 03 paź 2005 - 22:12
|
|
Goście |
CYTAT(Cougar @ Sep 10 2005, 22:11) <...> avtr=234234,in,1 in(z wewnetrznej paczki avatarow, jako parametr podajemu numer obrazka liczony od 0) <...> to niestety nie dziala, i ja NIE zrobilem zadnego bledu, wszystko tak jak bylo opisane - nie dziala a wpisales tam poprawny numer gg osoby, taki ktory masz na liscie ?? zapewniam cie ze jak bys dobrze zrobil to by dzialalo, no i obrazki musza byc w formacie BMP a nie dowolnym |
|
|
|
| Guest |
wto, 04 paź 2005 - 12:49
|
|
Goście |
CYTAT(Guest @ Oct 3 2005, 21:12) to niestety nie dziala, i ja NIE zrobilem zadnego bledu, wszystko tak jak bylo opisane - nie dziala a wpisales tam poprawny numer gg osoby, taki ktory masz na liscie ?? zapewniam cie ze jak bys dobrze zrobil to by dzialalo, no i obrazki musza byc w formacie BMP a nie dowolnym mam wszystko tak jak napisales, wazne GG ID i obrazek jako BMP - nie dziala. Avatary moge jedynie zmieniac klikajac prawa mysza na liscie na uzytkownika i na "Edytuj" i tam na standardowe sloneczko itd. |
|
|
|
wto, 04 paź 2005 - 23:12
|
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Postow: 703 Dolaczyl: pią, 05 sie 05 Nr uzytkownika: 1 |
CYTAT(Guest @ Oct 4 2005, 12:49) mam wszystko tak jak napisales, wazne GG ID i obrazek jako BMP - nie dziala. Avatary moge jedynie zmieniac klikajac prawa mysza na liscie na uzytkownika i na "Edytuj" i tam na standardowe sloneczko itd. no wiesz, jak uzywasz najnowszego gg z nowym wygladem to nic dziwnego ze to nie dziala, avatary mozna ustawiac na gg ze starszym wygladem -------------------- --====ccb====--
|
|
|
|
| Guest |
czw, 13 paź 2005 - 14:44
|
|
Goście |
Zrobilem nowy ten plik avatars.cfg i w nim mam to: avtr=634534,ex,e:\Programy\Gadu-Gadu\Avatars\avatars_pack1.bmp Plik ten jest w katalogu e:\Programy\Gadu-Gadu Odpalam ponownie i nie ma pod spodem avatarow :-/ |
|
|
|
| Guest |
czw, 13 paź 2005 - 22:55
|
|
Goście |
oczywiscie mam GG 7 build 20 ... podziala ? Jesli nie, to z jaka najnowsza wersja ?
|
|
|
|
| darry |
pią, 14 paź 2005 - 13:52
|
|
Goście |
Wspominalem o tym wczesnie i dalem sobie spokoj bo autorzy z uporem maniaka - czyli dobrego admina - wmawiaja, ze cos zle robilem. nIe dziala pobieranie z paczki avatarow. Aby zmienic avatar musze edytowac osobe i tam w odpowiednim miejscu wstawic obrazek. Nie dziala pobieranie z paczki avatarow.
|
|
|
|
| Guest |
pią, 14 paź 2005 - 14:43
|
|
Goście |
jak sie ustawia na gg 7 build 10 lub 20 to nic dziwnego ze nie dziala, w koncu na tych wersjach w ogole nie ma skinowania kontaktow.
|
|
|
|
pią, 04 lis 2005 - 20:58
|
|
|
Nowy ![]() Grupa: Zarejestrowani Postow: 2 Dolaczyl: pią, 04 lis 05 Nr uzytkownika: 62 |
wszytko elagancko dziala. dzieki ... trzeba tylko pamietac, ze nie od razu zaskakuje (przynajmniej w moim przypadku)
aaa no i enter po wpisie w avatars.cfg |
|
|
|
| 3153722 |
pon, 16 paź 2006 - 19:41
|
|
Goście |
Mam nowe gg to najnowsze i najnowszego StrongGG i po prostu nie ma tam zadnych skinow...
...nie dzialaja pod XP? |
|
|
|
śro, 18 paź 2006 - 00:54
|
|
Mam nowe gg to najnowsze i najnowszego StrongGG i po prostu nie ma tam zadnych skinow... ...nie dzialaja pod XP? jak to nie ma ??, specjalnie zainstalowalem pelna paczke zeby sprawdzic czy nie zapomnialem ich wrzucic i jak zapewne sie domyslasz.... sa na pewno sciagasz pelna paczke a nie uaktualnienie ??? StrongGG dziala najlepiej na windowsie XP, na niego jest tworzony, dziala rowniez na 2000/2003 i Viscie -------------------- --====ccb====--
|
|
|
|
| Aga |
sob, 21 paź 2006 - 09:24
|
|
Goście |
Ja mam pytanie. Jesli chodzi o te avatary ktore sa w avatars_pack1 to co mam z nimi zrobic zeby z nich jakis ustawic. Bo sa przeciez wszystkie w jednym pliku razem i nie da sie jednego poszczegolnego ustawic??
|
|
|
|
sob, 21 paź 2006 - 16:28
|
|
Ja mam pytanie. Jesli chodzi o te avatary ktore sa w avatars_pack1 to co mam z nimi zrobic zeby z nich jakis ustawic. Bo sa przeciez wszystkie w jednym pliku razem i nie da sie jednego poszczegolnego ustawic?? tworzysz w swoim profilu plik o nazwie avatars.cfg o przykladowej zawartosci np: avtr=234234,in,1 avtr=2345,in,2 avtr=43532,in,23 avtr=2345243,in,12 avtr=234543,in,33 avtr=4444444,ex,C:\111.bmp co oznacza ze numer 234234 z twojej listy bedzie mial wewnetrzny avatar(in - czyli z tego pliku ktory podalas) z pozycji 1. Jesli chcesz inny avatar. to po prostu podajesz inny numer jak to jest podane w kolejnych 4 linijkach. Ostatni wpis, definiuje avatar zewnetrzny(ex), czyli ktory nie znajduje sie w podanej paczce grafik, a jest avatarem gdzies znajdujacym sie u nas na dysku, w tym przypadku jego sciezka dostepu to: C:\111.bmp Tak wiec mozna mieszac avatary z paczki wewnetrznej z zewnetrznymi - wedle uznania. Trzeba to jak widzisz robic recznie, nie ma do tego zadnego interfejsu - moze kiedys ktos napisze -------------------- --====ccb====--
|
|
|
|
pią, 17 lis 2006 - 01:00
|
|
![]() Wszystkomogący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Admini Postow: 648 Dolaczyl: śro, 15 lis 06 Skad: Rzeszow Nr uzytkownika: 176 |
dodalem swoj avatar na ktorym jest rysunek w ksztalcie kolo, zreszta tak jak te buzki ktore sa w standardzie. tylko ze buzki dookola niemaja bialego tla a moj avatar ma. myslalem ze jak wypelnie go na rozowo to sie zmieni to ale nie :/ da sie jakos zorbic zeby tlo wokol niego bylo tego koloru co tlo listy ?
-------------------- </3 </3 </3 </3
|
|
|
|
pon, 20 lis 2006 - 20:03
|
|
dodalem swoj avatar na ktorym jest rysunek w ksztalcie kolo, zreszta tak jak te buzki ktore sa w standardzie. tylko ze buzki dookola niemaja bialego tla a moj avatar ma. myslalem ze jak wypelnie go na rozowo to sie zmieni to ale nie :/ da sie jakos zorbic zeby tlo wokol niego bylo tego koloru co tlo listy ? w aktualnej wersji, nie ma mozliwosci narysowania avatara "zewnetrznego" z przeswitujacym tlem. -------------------- --====ccb====--
|
|
|
|
pią, 01 gru 2006 - 00:53
|
|
![]() Wszystkomogący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Admini Postow: 648 Dolaczyl: śro, 15 lis 06 Skad: Rzeszow Nr uzytkownika: 176 |
avatary podobaja mi sie ale chcialbym zobaczyc jak moja kompozycja wygladalaby bez nich.. zauwazylem ze w Twoich skorkach jak sa wlaczone np. watermarks to sa tez avatary. teraz pytanie czy to przypadek czy gdy niema avatarow to innych funkcji niemozna uzywac ?
np. http://www.strong-gg.info/Image23.png http://www.strong-gg.info/Image24.png gdy w pliku strongGG.ini dalem DrawAvatarsOff 1 (chyba tak sie to nazywalo) to nie wyswietlalo mi ich ale bylo puste miejsce po nich.. 32pix od lewej krawendzi.. jak usunac to miejsce ? ;> jesli gdzies to bylo to sry -------------------- </3 </3 </3 </3
|
|
|
|
pią, 01 gru 2006 - 01:16
|
|
avatary podobaja mi sie ale chcialbym zobaczyc jak moja kompozycja wygladalaby bez nich.. zauwazylem ze w Twoich skorkach jak sa wlaczone np. watermarks to sa tez avatary. teraz pytanie czy to przypadek czy gdy niema avatarow to innych funkcji niemozna uzywac ? np. http://www.strong-gg.info/Image23.png http://www.strong-gg.info/Image24.png gdy w pliku strongGG.ini dalem DrawAvatarsOff 1 (chyba tak sie to nazywalo) to nie wyswietlalo mi ich ale bylo puste miejsce po nich.. 32pix od lewej krawendzi.. jak usunac to miejsce ? ;> jesli gdzies to bylo to sry rysowanie watermarkow jest niezalezne od avatarow. W definicji skorki sa wylaczane przezemnie, z racji faktu ze zazwyczaj jak dane ustawienie stylu wyswietlania listy nie ma avatarow, to jej minimalna wysokosc jest tez ustawiona na niska wartosc, tak ze sie watermark caly nie miesci, ale jak sie go wlaczy to jest wyswietlany i centrowany, to co sie nie miesci oczywisice jest obcinane. wlacz tego karmela, potem wlacz watermarki na niej przy pomocy przelacznika w menu strongg i zobaczysz ze sie pojawi i o co chodzi z tym obcinaniem go jak dajesz wylaczenie rysowania avatarow, to po prostu wylaczasz ich rysowanie i nic wiecej jesli chcesz nie miec pustego miejsca, to musisz pozostale elementy rysowane na liscie poustawiac odpowiednio Musial bym opisac wszystkie mozliwe ustawienia tego pliku, jako ze pozycje rysowania jakiegos elementu nei koniecznie sie ustawia wzgledem lewego gornego rogu kontaktu. Mozna ustawic ze jest rysowany wzgledem avatara i jeszcze czegos tam z tego co pamietam z tego co pamietam, to odpowiadaja za to przelaczniki ktore maja w nazwie _mode No i zapewnie wiesz, ze skorka moze miec w sobie kilka ustawien widokow listy, wystarczy wziasc tego karmela i sie pobawic przelacznikiem "Switch View Mode" w menu stronggg->opcje -------------------- --====ccb====--
|
|
|
|
pią, 01 gru 2006 - 08:30
|
|
pobawie sie z tym
a co do skorek to Twoje sa fajne ale ja ich niechce.. zrobie sobie wlasna.. moze mi cos ciekawego wyjdzie jak nie to wezme Twoja btw jak sie robi na wlasnej skorce ten myk zeby miec kilka tych trybow "Switch View Mode" ?? ;> -------------------- </3 </3 </3 </3
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: piątek, 10 wrzesień 2010 - 16:45 |